Güvenli İskelemiz, Güvenli Geleceğiniz
0539 203 04 67
Güvenli İskelemiz, Güvenli Geleceğiniz
0539 203 04 67

GÜVENLİKLİ İSKELE SİSTEMİ NEDİR

Güvenlikli iskele sistemi, inşaat işlerinin yanında bakım, onarım, boyama, restorasyon işlerinde de kullanılan ve yüksek katlara çıkabilmeyi sağlayan güvenlikli bir ulaşım aracıdır. Personelin dış ve iç cephe işlerini rahatça yapmasını sağlayan bir sistemdir.

Güvenlikli iskele sistemi yüksek yapılarda, dış cephe işleri yapımı sırasında çalışanların maksimum güvenliğini sağlayan bir iskele sistemidir.

Güvenlikli İskele Sistemi, 48*3 mm TSE belgeli borulardan üretilen panolardan, bunları birbirine bağlayan 34*2,5 mm TSE belgeli borulardan üretilen yatay ve çapraz bağlantılardan, et kalınlığı artırılmış çelik kalas ve merdiven platformlardan, yan korkuluk, topukluk, başlangıç ayağı ve alt ayar millerinde oluşur.

TS-EN12810 ve TS-EN12811 standartlarına uygun şekilde üretilmiş bu iskele sistemi, güvenlikli çalışma alanlarının oluşturulmasını sağlayacak birçok bağlantı elamanı ve aksesuarla desteklenmektedir. Sistemde diyoganal ve kapaklı merdivenler kullanılması, metal kalas, korkuluk ve topukluk gibi koruma parçalarının yer alması cephede oldukça rahat çalışma koşulları oluşturmaktadır.

Kullanıldığı Alanlar

Konut, hastane, iş merkezi ve alışveriş merkezi inşaatları, restorasyon yapıları, stadyum, asansör boşlukları, tavan, boya, sıva, tamirat ve tadilat işlerinde kullanılır.

Güvenlikli İskele Avantajları

Her katta çelik kalas konularak işçilerin hareket etmeleri çok kolay hale gelir
Her hatta açılır merdiven sistemiyle çalışanlar iskelenin içinden bir üst katlara geçişleri oldukça kolaylaşır.
Diğer iskele sistemlerine göre avantajları yüksek yapılara kurulabilmesi
Hızlı kurulup sökülmesi işveren ve çalışan acısından büyük tasarruf sağlar
Kolay kurulum ve sökümünden dolayı en çok tercih edilen iskele sistemidir 

Güvenlikli iskele kurulumu ve teknik açıklamalar

Ayar mili

Güvenlikli iskele düzgün bir zemine kurulması gerekmektedir, güvenlikli iskelenin kurulum aşamasında en önemli adım iskelenin teraziye alınarak kurulmasıdır teraziyi sağlayacak iskelenin 50 cm 70 cm ve 1 mt yükseklikte ayarlanabilir ayarmilleri mevcuttur bu ayar millerinin koyulacağı zemin sert ve düzgün olması gerekir zemine geniş tahtaların üstüne konularak yük dağılımı sağlanmalıdır.

Iskele pano (çerçevesi)

Güvenlikli iskele panosu 48 mm çapında 3,00 mm kalınlığında sıcak daldırma galvanizlidir iskele panosunu birbirini bağlayan ve çalışan işçilerin güvenliğini sağlayan diz ve göbek hizasında 2 adet yan korkuluk bağlantıları mevcuttur bu yan korkuluklar pimlere takılarak iskeleye sabitlenir, ve işçilerin düğmesini engeller

Celik kalas (platform)

Celik kalas iskelede işçilerin rahat hareket etmeleri için en önemli faktördür çelik kalaslar 32 cm genişliğinde 6 cm kalınlığında en az saç kalınlığı 2mm dır celik kalas uzunluğu 1 mt -1.5 mt – 2 mt – 2.5 mt uzunluğunda çeşitleri mevcuttur
300 kg yük taşıma mukavemete sahiptir

Yan korkuluklar
Iskele ye bağlı olan her 50 cm’de bir olmak üzere çift sıra halinde çalışan insanın diz ve göbek hizasında kullanılarak işçi emniyetini sağlar. kurulan iskelede cephe sonlarında bulunan iskele panosuna (çerçevesine) bitiş kısımlarına yan korkuluk ile kapatılmalıdır.

Tekmelik (topukluk)
Iskele panosuna (çerçevesine) takılan celik kalas yüzeyine yakın 15 cm yüksekliğinde iskele üzerinde çalışan işçilerin ataç gereçlerinin düşmesini engelleyen iskele aksesuarıdır.

Duvar bağlantı (tij ) ankraj

Iskele kullanımında en önemli faktör duvara sabitleme işlemidir yüksek yapılara kurulan güvenlikli iskele flanşlı iskele sistemleri bağlatı tij leri ile duvara sabitlenir tijlerin çakma dübel ile birleştirilerek yapılması gerekir